1 oktober 2020

Waar op te letten bij het plakken van belettering

Voordat je gebruik gaat maken van vinylbelettering of plakletters, zijn er een aantal voorzorgsmaatregelen die je moet treffen. Deze voorzorgmaatregelen zijn belangrijk als je wilt dat jouw plakletters precies zo worden zoals je in gedachten had. Deze stickers worden meestal gebruikt op vlakke oppervlakken en daarom is de belangrijkste factor om ervoor te zorgen dat het te beplakken oppervlak vrij is van stofdeeltjes en vet. Deze stofdeeltjes kunnen namelijk belletjes veroorzaken, en dit is natuurlijk niet iets wat je wilt. Bovendien moet het oppervlak droog zijn voordat je begint met bestickeren.

Waar op te letten bij het plakken van belettering

Zorg dat de ondergrond goed schoon, vetvrij en droog is.

Eerste dingen eerst. Een van de meest belangrijke zaken voor een goede en duurzame bevestiging van plakletters is een schone, vetvrije ondergrond. Maak de te beplakken ondergrond eerst goed schoon met een sopje of gebruik onze professionele surface cleaner. Zorg daarna dat de ondergrond goed droog is voordat je gaat beginnen met plakken.

Teken lijnen om de plakletters goed te positioneren.

Breng op de positie waar de plakletters geplaatst gaan worden horizontale lijnen met potlood aan zodat je de belettering eenvoudig en recht kunt positioneren tijdens het plakken. Als je aan het plakken bent is het namelijk lastig te zien of je bestickering wel recht hangt.

Werk van binnen naar buiten.

Werk je met een groot stickeroppervlak, dan is het erg belangrijk dat je de stickers opstrijkt vanuit het midden van de sticker naar de buitenzijde van de sticker. Op deze manier drijf je de luchtbelletjes naar buiten. Je kunt hiervoor een pasje gebruiken of gebruik onze professionele rakel met vilt om de klus te klaren.